Menu Sluiten

Onderhoud Van Medische Thermodesinfectoren

Als familiale onderneming staan we al 4 generaties dichtbij de dagelijkse praktijk van tandarts en tandtechnicus. In onze bedrijfscultuur hebben persoonlijk contact, vertrouwen, echte service en relaties op lange termijn altijd een centrale rol gespeeld.

Hoge kwaliteit tandheelkundige benodigdheden bij Denta

Ontdek het breed assortiment van Denta, uw betrouwbare partner voor tandheelkundige benodigdheden met meer dan 80 jaar ervaring.

Belgisch familiebedrijf met ervaring 
Denta, een familiaal bedrijf met passie voor de tandheelkunde, heeft meer dan 80 jaar ervaring op zak. Dicht bij de praktijk van de tandarts en de tandtechnicus; Denta begrijpt als geen ander wat er nodig is om te voldoen aan de tandheelkundige behoeften. Sobere start in 1933, maar vandaag is Denta een full-service groothandel met 27 gemotiveerde werknemers. Het is geen klein bedrijf meer, maar de waarden van persoonlijk contact, vertrouwen, echte service en langdurige relaties zijn onveranderd gebleven.

Persoonlijke dienstverlening voor klanten
In de huidige geglobaliseerde markt is Denta een unieke aanbieder. We geven uitleg en advies en zorgen voor reparaties in eigen beheer. Alle afdelingen zijn sterk geïntegreerd, wat zorgt voor een naadloze coördinatie tussen verkoop, orderverwerking, inkoop, administratie, logistiek en techniek. Zo krijgt u meteen de juiste persoon aan de lijn. Bezoek de Denta Online Shop waar dezelfde aandacht en klantgerichte benadering uitgevoerd wordt.

Technische expertise bij Denta
Technische expertise is de kracht van Denta. De technische ondersteuning vindt plaats door goed getraind personeel, voor een efficiente en kwalitatief hoge service. Dankzij onze professionele preventieve service worden veel storingen voorkomen. Eventuele defecten worden geregistreerd bij de technische dienst in Kontich, waar onze technici efficiënt worden aangestuurd om u verder te helpen.

Meer dan 80 jaar ervaring beschikbaar online
Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner in de tandheelkundige sector, dan is Denta het bedrijf waar u op kunt vertrouwen. Met onze online shop brengen we meer dan 80 jaar ervaring naar uw kantoor of praktijk. Winkel veilig en gemakkelijk online, met de zekerheid van een bedrijf dat al 4 generaties lang bijdraagt aan een betere tandheelkundige zorg. Ontdek vandaag nog de Denta Online Shop.

00214480021448

Meer info

tags: Apparatuur Tandartsen – Apparatuur Voor Instrumentreiniging – Chirurgie Tandarts – Diensten Tandheelkundige Instrumentreiniging – Informatie Tandheelkundige Instrumentreiniging – 

Wenst u meer info over onderhoud van medische thermodesinfectoren kijk dan vlug op https://www.denta.be/ | Onderhoud Van Medische Thermodesinfectoren

Thermodesinfectoren Onderhoud Van Medische Thermodesinfectoren

Als je in een medische omgeving werkt, weet je hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat al je apparatuur goed onderhouden wordt. Dit geldt ook voor thermodesinfectoren, die gebruikt worden om medische instrumenten te desinfecteren. In deze blog zullen we bespreken waarom het onderhoud van deze machines zo belangrijk is en hoe je ervoor kunt zorgen dat ze in topconditie blijven.

Wat zijn thermodesinfectoren?

Thermodesinfectoren zijn machines die gebruikt worden om medische instrumenten te desinfecteren. Ze maken gebruik van warmte en water om bacteriën, virussen en andere micro-organismen te doden, waardoor de instrumenten veilig gebruikt kunnen worden bij patiënten.

Thermodesinfectoren bestaan al sinds de jaren 1970 en zijn sindsdien uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van elk medisch zorgsysteem. Ze zijn niet alleen effectief in het doden van micro-organismen, maar ook in het verwijderen van vuil en andere verontreinigingen van medische instrumenten.

Waarom is onderhoud belangrijk?

Het is van cruciaal belang om thermodesinfectoren regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze goed blijven functioneren. Omdat deze machines vaak gebruikt worden en in contact komen met potentieel gevaarlijke micro-organismen, is het van groot belang dat ze altijd in topconditie verkeren.

Het niet regelmatig onderhouden van thermodesinfectoren kan leiden tot verschillende problemen. Het kan ervoor zorgen dat de machines niet goed werken, waardoor bacteriën en andere micro-organismen niet volledig gedood worden. Dit kan ernstige gezondheidsrisico´s met zich meebrengen voor zowel patiënten als medisch personeel.

Daarnaast kan het niet goed onderhouden van de machines leiden tot een kortere levensduur, waardoor er regelmatig vervangingen nodig zijn. Dit kan uiteindelijk leiden tot hogere kosten voor een zorginstelling.

Hoe onderhoud je thermodesinfectoren?

Het is belangrijk om een regelmatig onderhoudsschema op te stellen voor thermodesinfectoren. Dit zou minstens één keer per jaar moeten gebeuren, maar afhankelijk van hoe vaak de machines gebruikt worden, kan het ook vaker nodig zijn.

Bij het onderhoud van thermodesinfectoren moet je letten op verschillende dingen, zoals het controleren van de waterkwaliteit, het schoonmaken van de machine en het vervangen van onderdelen indien nodig. Het is ook belangrijk om de machine te laten controleren door een gespecialiseerde technicus om mogelijke problemen op te sporen en op te lossen.

Tips voor onderhoud

  • Controleer regelmatig de kwaliteit van het water dat gebruikt wordt in de thermodesinfector. Dit moet voldoen aan de juiste temperatuureisen en vrij zijn van verontreinigingen.
  • Maak de machine na elk gebruik grondig schoon om te voorkomen dat bacteriën en vuil zich ophopen.
  • Zorg ervoor dat alle onderdelen goed werken en vervang indien nodig versleten of beschadigde onderdelen.
  • Zorg voor een regelmatige controle door een gespecialiseerde technicus om ervoor te zorgen dat de machine goed functioneert.

Conclusie

Het onderhoud van thermodesinfectoren is van het grootste belang in een medische omgeving. Door ervoor te zorgen dat deze machines regelmatig onderhouden worden, kan je de veiligheid van patiënten en medisch personeel garanderen en onnodige kosten vermijden. Volg de bovenstaande tips om ervoor te zorgen dat jouw thermodesinfectoren in topconditie blijven en effectief blijven in het desinfecteren van medische instrumenten. Vergeet niet om regelmatig een gespecialiseerde technicus te laten controleren op eventuele problemen en om ervoor te zorgen dat de machines blijven voldoen aan alle veiligheidsnormen.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Onderhoud van medische thermodesinfectoren

!–StopPubText–>.