Menu Sluiten

Hoe Onderhoud Ik Mijn Apparatuur Voor Instrumentreiniging

Als familiale onderneming staan we al 4 generaties dichtbij de dagelijkse praktijk van tandarts en tandtechnicus. In onze bedrijfscultuur hebben persoonlijk contact, vertrouwen, echte service en relaties op lange termijn altijd een centrale rol gespeeld.

00214480021448

More info

tags: Apparatuur Tandartsen – Apparatuur Voor Instrumentreiniging – Chirurgie Tandarts – Diensten Tandheelkundige Instrumentreiniging – Informatie Tandheelkundige Instrumentreiniging – 

Wenst u meer info over hoe onderhoud ik mijn apparatuur voor instrumentreiniging kijk dan vlug op https://www.denta.be/ | Hoe Onderhoud Ik Mijn Apparatuur Voor Instrumentreiniging

Thermodesinfectoren: Onderhoudstips voor een optimale werking van je instrumentenreiniging

Als je werkt in een tandartspraktijk, is het van groot belang om te zorgen voor een hygiënische werkomgeving. Het gebruik van thermodesinfectoren is daarbij onmisbaar. Deze apparaten reinigen en desinfecteren namelijk je instrumenten op een efficiënte manier. Maar hoe zorg je ervoor dat je thermodesinfectoren altijd optimaal werken? In dit artikel geven we je handige tips voor onderhoud van jouw apparatuur voor instrumentreiniging.

Wat zijn thermodesinfectoren?

Thermodesinfectoren zijn elektronische apparaten die gebruikt worden om medische instrumenten te reinigen en desinfecteren. Ze werken door middel van hete stoom en intense druk, waardoor bacteriën en virussen gedood worden. Dit zorgt voor een schone en veilige werkomgeving in de tandartspraktijk.

Waarom is het belangrijk om je thermodesinfectoren goed te onderhouden?

Net zoals bij alle elektronische apparaten, is onderhoud van thermodesinfectoren essentieel voor een optimale werking en levensduur. Door regelmatig onderhoud te plegen, voorkom je dat er storingen optreden en dat je apparatuur sneller slijt. Daarnaast zorgt goed onderhoud ervoor dat je instrumenten altijd grondig gereinigd en gedesinfecteerd worden, wat essentieel is voor de hygiëne in je praktijk.

Hoe onderhoud je thermodesinfectoren?

Er zijn een aantal simpele, maar belangrijke stappen die je kunt volgen om je thermodesinfectoren goed te onderhouden:

  1. Maak de binnenkant van je thermodesinfector regelmatig schoon. Dit kan met een vochtige doek en wat mild schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat er geen water in de elektronica terechtkomt.

  2. Verwijder regelmatig kalkaanslag met behulp van een speciaal ontkalkingsmiddel. Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat je apparatuur minder goed werkt.

  3. Controleer of alle onderdelen nog goed werken en of er geen slijtage of beschadigingen te zien zijn. Vervang indien nodig kapotte onderdelen direct.

  4. Zorg voor een juiste waterkwaliteit. Het gebruik van gedemineraliseerd water is aan te raden, omdat dit kalkaanslag voorkomt en ervoor zorgt dat je apparatuur langer meegaat.

  5. Laat je thermodesinfector jaarlijks controleren door een professionele monteur. Zo weet je zeker dat alles nog goed werkt en wordt eventuele slijtage op tijd ontdekt.

Waar vind ik onderhoudsproducten voor mijn thermodesinfector?

Goed onderhoud begint bij het gebruik van de juiste onderhoudsproducten. Bij Denta.be, dé webshop voor tandartsbenodigdheden, vind je een ruim assortiment aan onderhoudsproducten voor thermodesinfectoren. Van ontkalkingsmiddelen tot schoonmaakmiddelen en onderdelen, bij Denta.be vind je alles wat je nodig hebt voor een optimale werking van je apparatuur voor instrumentreiniging.

Conclusie

Om ervoor te zorgen dat je thermodesinfectoren altijd optimaal werken en je instrumenten grondig gereinigd en gedesinfecteerd worden, is regelmatig onderhoud essentieel. Door het volgen van de bovenstaande tips en het gebruik van de juiste onderhoudsproducten, kun je ervoor zorgen dat je apparatuur langer meegaat en dat je altijd kunt vertrouwen op een schone en hygiënische werkomgeving in je tandartspraktijk. Vergeet niet om je thermodesinfector jaarlijks te laten controleren door een professionele monteur, zodat je zeker weet dat alles nog naar behoren werkt. Zo kun je met een gerust hart je werk blijven doen en je patiënten de beste zorg bieden.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hoe onderhoud ik mijn apparatuur voor instrumentreiniging

!–StopPubText–>.